Choose your language

To give you the best possible experience please select your preference.

Continue
Coppens Aqua Center 011

Alltech Coppens Aqua Centre becomes Alltech’s fourth bioscience center

Alltech’s commitment to the aquaculture industry reaffirmed with new bioscience center status

[VALKENSWAARD, Nederland] – De eersteklas onderzoekscapaciteiten van het Alltech Coppens Aqua Centre (ACAC) en het praktisch platform dat dit centrum biedt voor productontwikkeling en oplossingen voor de aquacultuursector, zijn vandaag erkend met de aankondiging dat het ACAC een biowetenschapscentrum van Alltech wordt. Al meer dan 15 jaar voert het ACAC praktisch en toepasbaar onderzoek uit op het gebied van aquacultuur.

Als onderdeel van de transformatie van het ACAC in een biowetenschappelijk centrum, kondigt Alltech Coppens met genoegen aan dat dr. Philip Lyons een nieuwe rol op zich zal nemen als Global Aquaculture Research Manager. In deze rol zal hij onderzoeksactiviteiten in het nieuwe centrum helpen afstemmen op de almaar uitbreidende wereldwijde onderzoeksprogramma's van Alltech.

"De biowetenschapscentra van Alltech zijn laboratoria die nauwe banden onderhouden met nabijgelegen universiteiten om de interactie met academische onderzoekers te maximaliseren, apparatuur te delen en masterstudenten en promovendi de kans te geven om te werken in een laboratoriumomgeving uit het bedrijfsleven'', aldus dr. Dawson.

Naast het ondersteunen en evalueren van de initiatieven van Alltech Coppens op het vlak van voederformulering, zal het nieuwe biowetenschapscentrum zich actief richten op het positief veranderen van de vetvertering, het optimaliseren van minerale voeding en het ontwikkelen van nieuwe voedingsbenaderingen om de darmgezondheid te versterken en de productkwaliteit te behouden, terwijl de impact van aquacultuur op het milieu tot een minimum wordt beperkt.